ПрАТ "Лекхім-Харків"

Код за ЄДРПОУ: 22676945
Телефон: 057-754-35-56
e-mail: alla@lekhim.net.ua
Юридична адреса: 61115 м. Харків, вул. Северина Потоцького, 36
 

Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) АТ "Лекхiм-Харкiв" було засновано у лютому 1995 року, як закрите акцiонерне товариство. З моменту застосування по теперiшнiй час пiдприємство пройшло шлях до великого пiдприємства - виробника лiкарських засобiв, одного з найбiльших виробникiв фармацевтичної продукцiї в Українi. З початку пiдприємство спецiалiзувалося на виробництвi супозиторiїв. Воно стало першим виробником цiєї лiкарської форми в Українi. На перших кроках свого розвитку пiдприємство випускало продукцiю на орендованих площах. В 2003 роцi до Товариства "Лекхiм-Харкiв" було приєднано Закрите акцiонерне товариство "Фармагро", з цього часу випуск продукцiї здiйснюється на власних виробничих площах.
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом Органiзацiйна структура Товариства: Управлiння пiдприємством, Канцелярiя, Вiддiл кадрiв, вiддiл служби охорони, вiддiл матерiально - технiчного постачання, вiддiл бухгалтерського облiку i звiтностi, планово-економiчний вiддiл, вiддiл збуту i маркетингу, вiддiл зберiгання i вiдпустки матерiальних цiнностей. Вiддiл реєстрацiї i технологiї, Вiддiл контролю якостi, Вiддiл валiдацiї, Вiддiл управлiння якостi. Енерго-механiчний вiддiл, Господарсько-транспортний вiддiл, Цех м`яких лiкарських форм, цех таблетованих лiкарських форм, цех iн`єкцiйних лiкарських засобiв, дiльниця пiдготовки сировини, дiльниця по забезпеченню виробництва. До складу Товариства будь-яких дочiрнiх пiдприємств, фiлiй, представництв та iнших вiдокремлених пiдроздiлiв не входить.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Пропозицiй щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб не поступало.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Облiкова полiтика на 2011 рiк визначена на пiдприємствi наказом вiд 4 сiчня 2011 року № 1. В наказi визначенi методи облiкової полiтики, вiдповiдно до дiючого законодавства. Вiдповiдно до Закону України "Про бухгалтерськiй облiк та фiнансову звiтнiсть України" вiд 16 липня 1999 року № 996 ХIУ, що дiє з 1 сiчня 2000 року Товариство самостiйно визначає свою облiкову полiтику. Бухгалтерський облiк та складання фiнансових звiтiв товариства здiйснюється з дотриманням таких принципiв: обачностi, повного висвiтлення, автономностi, послiдовностi, безперервностi дiяльностi, нарахування та вiдповiдностi доходiв i витрат, превалювання змiсту над формою, iсторичної (фактичної) собiвартостi, єдиного грошового вимiрника, перiодичностi. Згiдно облiкової полiтики протягом 2011 року на пiдприємствi використовуються наступнi методи та принципи облiку - Облiк необоротних активiв: Будинки, споруди та передавальнi пристрої, iншi основнi засоби (машини, обладнання, транспортнi засоби, iнструменти, пристосування, iнвентар) та нематерiальнi активи вiдображаються в балансi по первiснiй (iсторичнiй) вартостi, зменшеною на накопичену амортизацiю. Амортизацiя основних засобiв та нематерiальних активiв нараховується iз застосуванням норм i методiв , передбачених податковим законодавством. Вартiсть основних засобiв, щодо яких iснують обмеження володiння, користування та розпорядження становить: передане у заставу для забезпечення кредиту: будiвлi заставною вартiстю - 56110800,00 грн i вентиляцiйне обладнання 488578,35 грн.; овердрафту - обладнання заставною вартiстю - 641550,00.грн. Основнi засоби вартiстю менше 1000 грн. вiдносяться до малоцiнних необоротних матерiальних активiв. Амортизацiя малоцiнних необоротних матерiальних активiв нараховується в розмiрi 100% вартостi у першому мiсяцi використання. Запаси зараховуються на баланс за первiсною вартiстю. При вiдпуску запасiв у виробництво, продаж та iншому вибуттю їх оцiнка здiйснюється за методом ФIФО. Для облiку сум поточної дебiторської заборгованостi за продукцiю, товари i послуги приймається оцiнка за первiсною вартiстю. Резерв сумнiвних боргiв протягом звiтного року не нараховувався. Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи та послуги вiдображена у балансi за чистою реалiзацiйною вартiстю. В складi дебiторської заборгованостi не має заборгованостi до якої iснує сумнiв її погашення боржниками. До рядка балансу "Iнша поточна дебiторська заборгованiсть" розрахунки з пiдзвiтними особами 6 тиi.грн.
Текст аудиторського висновку Аудиторська фiрма "СЕРВIС - АУДИТ"
Свiдоцтво про внесення до Реєстру суб'єктiв аудиторської дiяльностi №3090 вiд 26.12.2002р.,
04209 м. Київ, вул. Героїв Днiпра, 41. РIр 2600130184 в ФАКБ "МЕРКУРIЙ" МФО300755, ЄДРПОУ 32205930, ТIФ 501 26 41, м.т. (050) 355 10 30

Аудиторський висновок (звiт незалежного аудитора)
щодо фiнансової звiтностi Приватного акцiонерного товариства "ЛЕКХIМ-ХАРКIВ" за 2011 рiк

2.2. Для подання адресатам:
- власникам цiнних паперiв;
- керiвництву емiтента;
- Нацiональнiй комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку.

2.3 Вступний параграф
2.3.1. Основнi вiдомостi про емiтента
Найменування Приватне акцiонерне товариство "ЛЕКХIМ-ХАРКIВ"
Iдентифiкацiйний код ЄДРПОУ 22676945
Органiзацiйно-правова форма Приватне акцiонерне товариство
Мiсцезнаходження юридичної особи 61115 Харкiвська обл. м. Харкiв, вул. Сiмнадцятого партз'їзду, буд. 36
Телефон (9) 3-70-44
Державна реєстрацiя вiд 18.01.1995 р.
Остання реєстрацiя змiн до установчих документiв №1 480 105 0008 003945 вiд 24.03.2011р.
Орган, що здiйснив реєстрацiю Виконавчий комiтет Харкiвської мiської ради
Види дiяльностi 24.42.0 Виробництво фармацевтичних препаратiв i матерiалiв
51.46.0 Оптова торгiвля фармацевтичними товарами
70.20.0 Здавання в оренду власного нерухомого майна
74.87.0 Надання iнших комерцiйних послуг
73.10.1 Дослiдження i розробки в галузi природничих наук
51.90.0 Iншi види оптової торгiвлi
Керiвник Тiмченко Микола Михайлович

2.3.2. Опис аудиторської перевiрки
Ми провели аудиторську перевiрку згiдно з Рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку "Про затвердження Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики)" вiд 29.09.2011р. №1360 та зареєстрованi у Мiнiстерствi юстицiї України 28 листопада 2011 року №1358I20096. Положення про розкриття iнформацiї емiтентами цiнних паперiв, затвердженого рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 19 грудня 2006 року № 1591 iз змiнами, внесеними згiдно з Рiшеннями Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку та зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 5 лютого 2007 року за № 97I13364. Рiшення ДКЦПФР вiд 20 жовтня 2011 року "Про затвердження Змiн до Положення про розкриття iнформацiї емiтентами цiнних паперiв", зареєстрованi у Мiнiстерствi юстицiї України 20 грудня 2011 року № 1471I20209. Рiшення НК ЦПФР вiд 09.02.2012 року № 270 про затвердження роз'яснення Нацiональної комiсiї цiнних паперiв та фондового ринку "Про порядок застосування частини шостої статтi 40 Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок" щодо розкриття iнформацiї вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi".
При перевiрцi аудитори керувались Нацiональними положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку, а також "Планом рахункiв бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобов'язань i господарських операцiй пiдприємств i органiзацiй", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 30.11.1999 року № 291 та iнструкцiєю по його застосуванню iз змiнами i доповненнями та iншими нормативними актами, що регулюють дiяльнiсть учасникiв фондового ринку.
Аудиторська перевiрка здiйснена у вiдповiдностi до вимог Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг, зокрема МСА700 "Формування думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi", 705 "Модифiкацiя думки у звiтi незалежного аудитора" ,706 "Пояснювальнi параграфи та параграфи з iнших питань у звiтi незалежного аудитора", Кодексу Етики Професiйних бухгалтерiв з урахуванням вимог Закону України "Про аудиторську дiяльнiсть".
Цi стандарти зобов'язують нас планувати i здiйснювати аудиторську перевiрку з метою одержання об'рунтованої впевненостi в тому, що фiнансовi звiти не мiстять суттєвих викривлень. Аудит включає перевiрку шляхом тестування доказiв, якi пiдтверджують суми й розкриття iнформацiї у фiнансових звiтах.
Аудиторська перевiрка включає також оцiнку застосованих принципiв бухгалтерського облiку й суттєвих попереднiх оцiнок, здiйснених управлiнським персоналом, а також оцiнку загального подання фiнансових звiтiв. Ми, вважаємо, що проведена нами аудиторська перевiрка забезпечує об'рунтовану пiдставу для висловлення нашої думки.
Перевiрцi пiдлягали документи товариства пiдтверджуючi реєстрацiю пiдприємства як юридичної особи та документи якi пiдтверджують фiнансову звiтнiсть та фiнансовий стан товариства i якi складають повний комплекс фiнансової звiтностi що включають: баланс станом на 31 грудня 2011 року та фiнансовi звiти за рiк що минув на зазначену дату.
Пiдготовка фiнансової звiтностi вiдповiдно до П(С)БО вимагає використання певних ключових бухгалтерських оцiнок. Окрiм цього, вiд управлiнського персоналу вимагається використання думок в процесi застосування облiкової полiтики товариства. Складнi питання, що бiльшою мiрою вимагають вживання допущень, а також тi оцiнки i пропозицiї, якi можуть iстотно вплинути на фiнансову звiтнiсть.

2.4. Опис вiдповiдальностi управлiнського персоналу за пiдготовку та достовiрне представлення фiнансових звiтiв
Вiдповiдальнiсть за складання та подання фiнансових звiтiв згiдно зi застосовною концептуальною основою фiнансової звiтностi є вiдповiдальнiстю управлiнського персоналу суб'єкта господарювання. Згiдно з МСА 200 параграф 36, вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу включає: розробку, впровадження та здiйснення внутрiшнього контролю складання та подання фiнансових звiтiв, що не мiстять суттєвого викривлення внаслiдок шахрайства або помилок; вибiр та застосування вiдповiдних облiкових полiтик; здiйснення попереднiх облiкових оцiнок, якi є об'рунтованими за обставин.

2.5. Опис вiдповiдальностi аудитора за надання висновку стосовно фiнансової звiтностi
На аудитора покладається вiдповiдальнiсть - за формування та висловлювання думки щодо фiнансових звiтiв згiдно iз Законом України "Про аудиторську дiяльнiсть" (роздiл VI, статтi 21, 22) та МСА 200 "Загальнi завдання незалежного аудитора та проведення аудиту згiдно з Мiжнародними стандартами аудиту".
Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказiв щодо сум i розкриттiв у фiнансовiй звiтностi Вибiр процедур 'рунтується на судженнi аудитора, включаючи оцiнку ризикiв суттєвих викривлень фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства або помилки. Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, якi стосуються складання i достовiрного подання фiнансової звiтностi з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю Товариства.
Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаної облiкової полiтики, прийнятностi облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом, та загального подання фiнансової звiтностi.
На нашу думку, аудиторськi докази, отриманi аудитором, є достатнiми i прийнятними для формулювання пiдстави для висловлення модифiкованої аудиторської думки.

2.6. Думка аудитора щодо повного комплекту фiнансової звiтностi вiдповiдно до стандартiв МСА
На нашу думку, Товариство в цiлому дотримується принципiв обраної облiкової полiтики, щодо вимог застосованої концептуальної основи фiнансової звiтностi вiдповiдно до Нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку.
Рiчнi звiти, якi надали власники Товариства (що додаються), мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть.
Структура повного комплекту фiнансової звiтностi Товариства складається з: Балансу, Звiту про фiнансовi результати, Звiту про рух грошових коштiв, Звiту про власний капiтал та Примiток до рiчної фiнансової звiтностi станом на 31.12.2011 року.
В ходi перевiрки аудитором було дослiджено облiкову систему товариства (наказ про облiкову полiтику № 1 вiд 04.01.2011року). Використанi на акцiонерному товариствi принципи бухгалтерського облiку в цiлому вiдповiдають концептуальнiй основi фiнансової звiтностi передбаченiй нацiональними стандартами бухгалтерського облiку.
Бухгалтерський облiк господарських операцiй здiйснюється методом подвiйного запису в цiлому у вiдповiдностi з Планом рахункiв бухгалтерського облiку. Облiк товариства автоматизований, ведеться на комп'ютерi iз застосуванням бухгалтерської програми 1-С "Предприятие" версiя 7.7. за перiод з 01.01.2011 р. по 31.12.2011 р.

2.6.1. Думка аудитора щодо повного комплекту фiнансової звiтностi, яка може бути не модифiкованою, у виглядi не модифiкованого аудиторського висновку
Згiдно з Мiжнародними стандартами аудиту аудиторську перевiрку сплановано i здiйснено з метою одержання об'рунтованої впевненостi в тому, що фiнансовi звiти не мiстять суттєвих викривлень. В ходi аудиторської перевiрки аудитором були виконанi наступнi процедури: визначення вiдповiдностi фiнансової звiтностi основним принципам облiку, встановленим облiковою полiтикою Товариства; аналiз шляхом тестування аудиторських доказiв, якi дають змогу пiдтвердити зазначенi у звiтностi суми i показники та наведенi пояснення до них; дослiдження суттєвих облiкових оцiнок, зроблених керiвництвом пiд час пiдготовки фiнансової звiтностi; оцiнка надiйностi систем бухгалтерського облiку Товариства, можливостi виникнення помилок i їх суттєвого впливу на звiтнiсть; оцiнка загального подання фiнансової звiтностi. Аудитор вважає, що отриманi в ходi перевiрки аудиторськi докази є достатньою та вiдповiдною основою для висловлення аудиторської думки.
Оскiльки призначення аудитора Товариства вiдбулося пiсля дати проведення iнвентаризацiї активiв та зобов'язань, аудитор не мав змоги спостерiгати за проведенням iнвентаризацiї. Тому аудитор вiдмовляється вiд висловлювання своєї думки у виглядi не модифiкованого аудиторського висновку.

2.6.2. Думка аудитора щодо повного комплекту фiнансової звiтностi, яка може бути модифiкованою, у виглядi модифiкованого аудиторського висновку
На нашу думку, товариство в цiлому дотримується принципiв обраної облiкової полiтики, щодо вимог застосованої концептуальної основи фiнансової звiтностi вiдповiдно до Нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку.
Рiчнi звiти, якi надали керiвники товариства (що додаються), мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть.
Структура повного комплекту фiнансової звiтностi Товариства складається з: Балансу, Звiту про фiнансовi результати, Звiту про рух грошових коштiв, Звiту про власний капiтал та Примiток до рiчної фiнансової звiтностi станом на 31.12.2011 року.

2.6.3. Модифiкований аудиторський висновок
Ми висловлюємо умовно-позитивну думку вiдповiдно дiйсного фiнансового стану та результатiв дiяльностi рiчнiй фiнансовiй звiтностi складений товариством. На нашу думку, фiнансовi звiти справедливо й достовiрно вiдображають в усiх суттєвих аспектах фiнансовий стан Приватного акцiонерного товариства "ЛЕКХIМ-ХАРКIВ", станом на 31 грудня 2011р., також результати його фiнансової дiяльностi за 2011р., згiдно з нацiональними стандартами бухгалтерського облiку i вiдповiдають вимогам закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.1999р. №996-XIV.


2.6.4. Модифiкована аудиторська думка
Параграф, у якому мiститься модифiкована аудиторська думка, тому що в процесi проведення аудиту iснує наведена нижче обставина:
- обмеження обсягу роботи аудитора. Оскiльки призначення аудитора Товариства вiдбулося пiсля дати проведення iнвентаризацiї активiв та зобов'язань, аудитор не мав змоги спостерiгати за проведенням iнвентаризацiї. Внаслiдок цього у аудитора вiдсутня можливiсть пiдтвердити фактичну наявнiсть товарно-матерiальних цiнностей, вiдображених в балансi Товариства, за допомогою аудиторських процедур. Тому аудитор вiдмовляється вiд висловлювання своєї думки у виглядi не модифiкованого аудиторського висновку. Цi обмеження щодо обсягу аудиту не можуть привести до значних коригування фiнансової звiтностi, якi могли б бути за вiдсутностi обмеження.

2.6.5. Аудитор описує факти, що призвели до модифiкацiї думки аудитора, та оцiнює їх суттєвiсть
Нами визначено суттєвiсть на рiвнi фiнансової звiтностi в цiлому в розмiрi 3723 тис. грн. вiдповiдно до МСА 320"Суттєвiсть при плануваннi та проведеннi аудиту", а також розглянутi ризики iснування iнших невиявлених викривлень - МСА 450 "Оцiнка викривлень, iдентифiкованих пiд час аудиту".
Припущення про безперервнiсть господарської дiяльностi товариства, розглядається аудитом у вiдповiдностi до МСА 570 "Безперервнiсть" як така, що продовжуватиме свою дiяльнiсть у близькому майбутньому, не маючи нi намiру, нi потреби лiквiдуватися або припиняти її. Це базується на судженi аудитора, а також на даних бухгалтерського облiку акцiонерного товариства та проведених бесiд (наданих запитiв) управлiнському персоналу по даному питанню.
Аудитор не має змоги отримати достатнi i прийнятнi аудиторськi докази для об'рунтування думки, проте доходить висновку, що можливий вплив на фiнансову звiтнiсть, невиявлених викривлень, якщо такi є, може бути суттєвим, проте не всеохоплюючим,вiдповiдно до МСА 705 "Модифiкацiя думки у звiтi незалежного аудитора".

2.7. Iнша допомiжна iнформацiя
Мета та обсяг аудиту фiнансових звiтiв формулюються на основi умови обмеження вiдповiдальностi аудитора iнформацiєю, зазначеною в аудиторському висновку. Аудитор не несе окремої вiдповiдальностi за визначення, чи викладення iншої iнформацiї належним чином.
Висловлення думки щодо розкриття iнформацiї за видами активiв
Облiк основних засобiв, нематерiальних активiв та малоцiнних необоротних матерiальних активiв.
На балансi Товариства станом на 31.12.2011р. облiковуються основнi засоби, вартiсть яких складає:
первинна - 54079 тис. грн.,
залишкова - 36765 тис. грн.,
знос - 17314 тис. грн.
Бухгалтерський облiк основних засобiв ведеться на пiдставi первинних документiв по фактичним витратам на їх придбання, виготовлення та установку. Для цiлей бухгалтерського облiку основнi засоби класифiкованi за групами передбаченими П(С)БО - 7. Данi аналiтичного облiку основних засобiв вiдповiдають даним їх синтетичного облiку. Товариство з 1.01.2011 по 31.03.2011нараховувало амортизацiю основних засобiв методом зменшення остаточної вартостi, згiдно норм амортизацiї, встановлених в процентах до балансової вартостi 3-х груп основних засобiв - п. 8.6. ст. 8 Закону України "Про оподаткування прибутку пiдприємств" за № 283I97-ВР вiд 22.051997р. та з 1.04.2011 року нараховувало амортизацiю основних засобiв прямолiнiйним методом згiдно ст. 145.1.5 п. 1 ПКУ з 01.04.2011р. Порушень у веденнi податкового облiку основних засобiв та їх амортизацiї за перiод, що перевiрявся, перевiркою не встановлено. На балансi Товариства станом на 31.12.2011р. нематерiальнi активи облiковуються у розмiрi:

первинна вартiсть - 86 тис. грн.,
залишкова вартiсть - 48 тис. грн.,
знос - 38 тис. грн.
При розкриттi iнформацiї у фiнансовiй звiтностi щодо кожної групи основних засобiв товариство керується вимогами П(С)БО № 7 i П(С)БО №8.
На балансi Товариства станом на 31.12.2011р. облiковуються незавершенi капiтальнi iнвестицiї у розмiрi - 2086 тис. грн.

Облiк фiнансових iнвестицiй
Фiнансовi iнвестицiї - активiв, якi утримуються Товариством з метою збiльшення прибутку (вiдсоткiв, дивiдендiв, тощо), зростання вартостi капiтального або iнших вигод для iнвестора, згiдно наданих до перевiрки документiв, на балансi Товариства станом на 31.12.2011р. не облiковуються.
Запаси
Товариство визначає запаси активом, якщо iснує ймовiрнiсть того, що в майбутньому буде отримано економiчнi вигоди, пов'язанi з їх використанням, та їх вартiсть може бути достовiрно визначена. Вартiсть залишкiв виробничих запасiв Товариства станом на 31.12.2011р. становить:
- виробничi запаси - 8758 тис. грн.;
- готова продукцiя - 5387 тис. грн.;
- товари - 3 тис. грн.;
- незавершене виробництво - 1437 тис. грн.,
Методи оцiнки запасiв Товариство здiйснює у вiдповiдностi з П(С)БО - 9 "Запаси" та згiдно прийнятої облiкової полiтики. Бухгалтерський облiк вищезазначених засобiв вiдповiдає вимогам та нормам П(С)БО - 9 "Запаси". Перевiркою правильностi ведення облiку придбання, руху, реалiзацiї та списання запасiв порушень не встановлено.
Дебiторська заборгованiсть
Визначення i оцiнку реальностi дебiторської заборгованостi Товариство проводить у вiдповiдностi до П(С)БО-10 "Дебiторська заборгованiсть". Дебiторську заборгованiсть Товариство визнає активом, якщо iснує ймовiрнiсть отримання майбутнiх економiчних вигод та може бути достовiрно визначена її сума. Довгострокова дебiторська заборгованiсть станом на 31.12.2011р. Товариства не облiковується. Поточна дебiторська заборгованiсть за продукцiю, товари, роботи, послуги виникає, коли Товариство реалiзує продукцiю (товари, роботи, послуги) в кредит (з вiдстрочкою платежу). Така дебiторська заборгованiсть визначається активом одночасно з визначенням доходу вiд реалiзацiї товарiв, робiт, послуг. Станом на 31.12.2011р. поточна дебiторська заборгованiсть на Товариствi становить:
- За роботи, товари, послуги - 12946 тис. грн.;
- З бюджетом - 1 тис. грн.;
- За виданими авансами - 3573 тис. грн.;
- Iнша поточна дебiторська заборгованiсть - 6 тис. грн.
Поточну дебiторську заборгованiсть за роботи, товари, послуги Товариство включає до пiдсумку балансу за чистою реалiзацiйною вартiстю. Згiдно обраної облiкової полiтики величину резерву сумнiвних боргiв Товариство повинно визначити виходячи з платоспроможностi окремих дебiторiв. В перевiряємому перiодi резерв сумнiвних боргiв не нараховувався. Наявностi дебiторської заборгованостi, строк позовної давностi якої минув, перевiркою не встановлено. Порушень в веденнi облiку розрахункiв з дебiторами перевiркою не встановлено. Поточнi фiнансовi iнвестицiї не облiковуються. Iншi оборотнi активи становлять - 128 тис. грн.
Висловлення думки щодо розкриття iнформацiї про зобов'язання
Визначення, облiк та оцiнка зобов'язань Товариством проводиться у вiдповiдностi до П(С)БО-11 "Зобов'язання". Зобов'язання вiдображається у балансi Товариства за умови, що його оцiнка може бути достовiрно визначена та iснує ймовiрнiсть зменшення економiчних вигод у майбутньому внаслiдок його зменшення. За перiод, що перевiрявся, облiковуються довгостроковi зобов'язання - 7240 тис. грн.
Станом на 31.12.2011р. поточнi зобов'язання становлять:
1. Поточна заборгованiсть за довгостроковими зобов'язаннями - 690 тис. грн.;
2. Кредиторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги - 45676 тис. грн.
3. Поточнi зобов'язання за розрахунками:
- зi страхування - 181 тис. грн.;
- з бюджетом - 938 тис. грн.;
- з оплати працi - 395 тис. грн.;
- з одержаних авансiв - 781 тис. грн.,
- iншi поточнi зобов'язання - 10 тис. грн.
Поточнi зобов'язання вiдображаються в балансi Товариства за сумою погашення. Довгостроковi кредити банкiв - 4478 тис. грн. Короткостроковi кредити банкiв - 200 тис. грн. Наявностi непогашеної заборгованостi за позиками банкiв, перевiркою не встановлено. Порушень в правильностi ведення облiку та вiдображення в балансi поточних зобов'язань, перевiркою не встановлено. Кредиторської заборгованостi строк позовної давностi якої минув, перевiркою не встановлено.
Висловлення думки щодо розкриття iнформацiї про власний капiтал
Визначення, облiк та оцiнка власного капiталу Товариством проводиться у вiдповiдностi до П(С)БО-5 "Власний капiтал". Власний капiтал має наступну структуру:
Статутний капiтал
Статутний капiтал Приватного акцiонерного товариства "ЛЕКХIМ-ХАРКIВ" (надалi - Товариство) складає 5 023 415 (п'ять мiльйонiв двадцять три тисячi чотириста п'ятнадцять) гривень 00 копiйок. Статутний фонд, за планом розмiщення подiлено на 20 093 660 (двадцять мiльйонiв дев'яносто три тисячi шiстсот шiстдесят) простих iменних акцiй номiнальною вартiстю 0,25 грн. кожна. Аудитор пiдтверджує формування Статутного капiталу Приватного акцiонерного товариства "ЛЕКХIМ-ХАРКIВ" у розмiрi 5 023 415 (п'ять мiльйонiв двадцять три тисячi чотириста п'ятнадцять) гривень 00 коп., що становить 100,0% Статутного капiталу Товариства вiдповiдно до Статуту станом на 31 грудня 2011р.
З використанням тестiв контролю перевiрено iнформацiю, що пiдтверджує сплату до статутного капiталу вiдповiдно до чинного законодавства України. Надана документацiя вiдображає реальний стан статутного капiталу суб'єкта перевiрки. В бухгалтерському облiку "Статутний капiтал" облiковується на рахунку 40. Порушень в веденнi облiку рахунку 40 "Статутний капiтал" перевiркою не встановлено. Цiннi борговi папери що потребують забезпечення не випускались. Цiннi борговi папери що потребують забезпечення не випускаються.
Iнший додатковий капiтал
Згiдно наданих до перевiрки документiв на балансi Товариства станом на 31.12.2011р. iнший додатковий капiтал становить - 1479 тис. грн.
Резервний капiтал
Згiдно наданих до перевiрки документiв на балансi Товариства станом на 31.12.2011р. резервний капiтал становить - 754 тис. грн.
Неоплачений капiтал
Згiдно наданих до перевiрки документiв на балансi Товариства станом на 31.12.2011р. неоплачений капiтал не облiковується.
Облiк фiнансових результатiв та використання прибутку
Доходи вiд реалiзацiї товарiв, робiт, послуг, їх класифiкацiю та оцiнку Товариство визначає у вiдповiдностi з вимогами П(С)БО - 15 "Доходи". Доходи вiдображаються в облiку та в звiтностi у момент їх виникнення, незалежно вiд часу надходження i сплати грошей. Данi про реалiзацiю є достовiрними i вiдповiдають первинним документам. Вибiрковою перевiркою правильностi визначення валових доходiв, порушень не встановлено. Визначення фiнансових результатiв вiдбувається згiдно з чинним законодавством. Чистий прибуток за 2011 р. становить 5649 тис. грн. Перевiркою правильностi вiдображення в облiку фiнансових результатiв порушень не встановлено.

Аналiз показникiв фiнансового стану
Показники фiнансового стану Приватне акцiонерне товариство "ЛЕКХIМ-ХАРКIВ" станом на 31.12.2011р.
№ пIп
Показники
Формула розрахунку показника фiнансового стану товариства
Станом на 31.12. 2011 р.

Нормативне
значення

1.
Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi
К1 = Грошовi кошти (ряд230-240):(IV роздiл пасиву)
0,00 0,25-0,5

2
Коефiцiєнт загальної лiквiдностi (покриття)
К2 = (П роздiл активу): (IV роздiл пасиву)
0,73 1,0-2,0

3
Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi
К3 = (I роздiл пасиву): (Всього по активу)
0,11 0,25-0,5

4
Коефiцiєнт покриття зобов'язань
К4 = (Ш роздiл пасиву + IV роздiл пасиву) : (I роздiл пасиву)
3,06 0,5-1,0

5 Коефiцiєнт рентабельностi активiв
К5 = чистий прибуток : (II роздiл активу +III роздiл активу)
0,16 0,10
Для економiчної оцiнки фiнансового стану Приватне акцiонерне товариство "ЛЕКХIМ-ХАРКIВ", за 2011 рiк використовувався Баланс пiдприємства (форма № 1) станом на 31.12.2011р. та Звiт про фiнансовi результати за 2011 рiк.
Аналiз та оцiнка показникiв фiнансової стабiльностi проводилась з дотриманням правил проведення бухгалтерського та фiнансового аналiзу з використанням економiчних методiв, що не суперечать дiючому законодавству.

Аудитором були розглянутi наступнi показники:
1. Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi має низьке значення i його показник свiдчить про те, що короткостроковi зобов'язання пiдприємства не можуть бути швидко погашенi лiквiдними коштами.
2. Коефiцiєнт загальної лiквiдностi (покриття) - його показники мають низьке значення, що свiдчить про те, що пiдприємство має достатньо коштiв для своєчасного погашення своїх поточних боргiв
3. Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi товариства має низьке значення, що свiдчить про те, що у фiнансуваннi активiв частка залученого капiталу бiльше нiж власного.
4. Коефiцiєнт покриття зобов'язань свiдчить про те, що у пiдприємства фiнансова стабiльнiсть забезпечується в цiлому залученими коштами.
5. Коефiцiєнт рентабельностi активiв бiльше нормативного значення.
К5 = чистий прибуток : (II роздiл активу +III роздiл активу)= 0,16.
В цiлому, проведений аналiз показникiв фiнансової звiтностi дає можливiсть характеризувати економiчний стан Товариства як позитивний.

2.7.1. Вiдповiднiсть вимогам чинного законодавства вартостi чистих активiв
З метою порiвняння вартостi чистих активiв iз розмiром статутного капiталу, на виконання вимог статтi 155 "Статутний капiтал акцiонерного товариства" Цивiльного кодексу України, аудитором був розрахований розмiр чистих активiв Товариства у вiдповiдностi до методики, викладенiй в рiшеннi ДКЦПФР вiд 17.11.2004 року № 485 "Про схвалення Методичних рекомендацiй щодо визначення вартостi чистих активiв акцiонерних товариств".
Розрахункова вартiсть чистих активiв станом на кiнець звiтного року дорiвнює 18345 тис. грн., тобто є бiльшою вiд розмiру статутного капiталу, який дорiвнює 5023 тис. грн. На пiдставi проведеного розрахунку аудитор пiдтверджує вiдповiднiсть розмiру чистих активiв Товариства вимогам чинного законодавства.

2.7.2. Наявнiсть суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю та iншою iнформацiєю (МСА720 "Вiдповiдальнiсть аудитора щодо iншої iнформацiї в документах, що мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть")
Аудитор ознайомився з iншою iнформацiєю, оскiльки iснує можливий вплив на фiнансову звiтнiсть невиявлених викривлень, якi є не всеохоплюючими мiж перевiреною аудитором фiнансовою звiтнiстю та iншою iнформацiєю, та не ставлять пiд сумнiв достовiрнiсть перевiреної аудитором фiнансової звiтностi акцiонерного товариства.

2.7.3. Виконання значних правочинiв
Аудитором отриманi достатнi та прийнятнi аудиторськi докази, що акцiонерне товариство не здiйснювало значних правочинiв (10 i бiльше вiдсоткiв вартостi активiв товариства) за даними останньої рiчної фiнансової звiтностi, вiдповiдно до Закону України "Про акцiонернi товариства".
Вiдкритих судових справ - нема
Тяганини з податковою - нема.
Невиконаних угод - нема.
Заборгованостi бiльше 3-х рокiв - нема. .

2.7.4. Стан корпоративного управлiння
Органи управлiння товариством
Вiдповiдно до Статуту (редакцiя вiд р.) найвищими повноваженнями, щодо його дiяльностi, надiленi органи управлiння акцiонерного товариства, а саме:
Загальнi Збори;
Наглядова Рада;
Правлiння
Органiзацiйна структура товариства
Основною дiяльнiстю АТ "ЛЕКХIМ-ХАРКIВ" є виробництво фармацевтичних препаратiв. . Основнi виробничi потужностi акцiонерного товариства розташованi за юридичною адресою Товариства - м. Харкiв, вул. 17 Партз`їзду,36.
Управлiнський персонал акцiонерного товариства розташовано за адресою: м. Харкiв, вул. 17 Партз`їзду,36. .
ПрАТ "ЛЕКХIМ-ХАРКIВ" не входить до складу асоцiацiй, консорцiумiв, концернiв та iнших об"єднань за галузевими, територiальними та iншими принципами.
Корпоративне управлiння ПрАТ "ЛЕКХIМ-ХАРКIВ" здiйснюється, на нашу думку, по правилам та процедурам прийняття рiшень, щодо дiяльностi товариства, а також розподiл прав i обов'язкiв мiж органами товариства та його учасниками стосовно управлiння вiдповiдно до положення про корпоративне управлiння та Статутом.
Аудитор не отримав повного розумiння основних заходiв, якi товариство використовувала для монiторингу внутрiшнього контролю за фiнансовою звiтнiстю, включаючи тi, що стосуються доречних для аудиту заходiв контролю, а також те, як товариство iнiцiює заходи з виправлення недолiкiв у своїх заходах (МСА 315 "Iдентифiкацiя та оцiнка ризикiв суттєвих викривлень через розумiння суб'єкта господарювання i його середовища").

2.7.5. Iдентифiкацiя та оцiнка ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства (МСА 240 "Вiдповiдальнiсть аудитора, що стосується шахрайства, при аудитi фiнансової звiтностi")
Отриманi достатнi та прийнятнi аудиторськi докази, що стосуються оцiнених ризикiв суттєвого викривлення внаслiдок шахрайства, через розробку i застосування прийнятих дiй у вiдповiдь. Конкретнi дiї у вiдповiдь на оцiнку аудитором ризикiв суттєвого викривлення внаслiдок шахрайства є проведена нами iдентифiкацiя умов, а також оцiнки класiв операцiй, залишкiв на рахунках, розкриття iнформацiї та тверджень, на якi вони можуть впливати, а саме:
- виконанi процедури по дебiторськiй та кредиторський заборгованостi (акти звiрянь),пiдготовлених управлiнським персоналом;
- проведенi пiдрахунки залишкiв на кiнець звiтного перiоду для мiнiмiзацiї ризику незалежного манiпулювання протягом перiоду мiж здiйсненням пiдрахункiв i кiнцем звiтного перiоду;
- використовували комп'ютеризованi методи аудиту, якi мiстяться в електронних файлах операцiй;
- здiйснено тестування цiлiсностi записiв та операцiй, створених за допомогою комп'ютера;
- отримали iнформацiю по судовим позовам пiдготовлених управлiнським персоналом;
- проведена вибiркова перевiрка первинних бухгалтерських документiв та iншої iнформацiї.
2.8 Основнi вiдомостi про аудиторську фiрму
Найменування Приватне пiдприємство "Аудиторська фiрма "СЕРВIС-АУДИТ"
Iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ 32205930
Дата державної реєстрацiї 23.10.2002р.
Орган, що здiйснив реєстрацiю Оболонська районна у мiстi Києвi Державна адмiнiстрацiя
Мiсцезнаходження 04209, м. Київ, вул. Героїв Днiпра, 41
Телефон (факс) (044) 501 26 41
Поточний рахунок 2600130184
МФО 300755
Назва банку Фiлiя АТ БАНКУ "МЕРКУРIЙ" в м. Києвi
Свiдоцтво про включення до Реєстру аудиторських фiрм та аудиторiв № 3090, Рiшення Аудиторської палати України вiд 26.12.2002р. № 118; термiн чинностi до 15.11.2012 р.
(термiн чинностi Свiдоцтва продовжено Рiшенням АПУ вiд 15.11.2007 р. № 184I7)
Свiдоцтво про внесення до реєстру аудиторiв та аудиторських фiрм, якi можуть проводити аудиторськi перевiрки фiнансових установ, що здiйснюють дiяльнiсть на ринку цiнних паперiв Серiя АБ №000680 вiд 13.02.2008 р., видане Державною комiсiєю з цiнних паперiв та фондового ринку. Внесено до реєстру вiдповiдно до рiшення Комiсiї вiд 13.02.2008 р. № 90; реєстрацiйний № 743; строк дiї: з 13.02.2008 р. по 15.11.2012 р.
Директор Красiльнiков Костянтин Рудольфович
Сертифiкат аудитора Серiя А № 005304 вiд 27.06.2002 р., дiйсний до 27.06.2012 р.

2.9 Дата та номер договору на проведення аудиту
Перевiрка проводилась згiдно Договору на проведення аудиту за № 83I03 вiд 08.03.12 року в офiсi Виконавця - м. Київ, вул. Героїв Днiпра, 41.

2.10 Дата початку та дата закiнчення проведення аудиту
Початок проведення перевiрки - 15 березня 2012 року. Перевiрку закiнчено - 22 березня 2012 року. Дата видачi висновку - 22 березня 2012 року в м. Харковi в офiсi Замовника.

2.11 Директор Аудиторської
Фiрми "Сервiс-Аудит" Красiльнiков К.Р.

2.12 М.П.
2.13 22 березня 2012 року м. Київ

Загальний аудиторський висновок (звiт незалежного аудитора)
щодо фiнансової звiтностi Приватного акцiонерного товариства "ЛЕКХIМ-ХАРКIВ" за 2011 рiк




Ми провели аудиторську перевiрку балансу Приватного акцiонерного товариства "ЛЕКХIМ-ХАРКIВ", що додається станом на 31.12.2011р., а також вiдповiдних звiтiв про фiнансовi результати, рух грошових коштiв та власний капiтал за 2011р.
Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу за фiнансову звiтнiсть
Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за складання i достовiрне подання цiєї фiнансової звiтностi вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi та за такий внутрiшнiй контроль, який управлiнський персонал визначає потрiбним для того, щоб забезпечити складання фiнансової звiтностi, що не мiстить суттєвих викривлень унаслiдок шахрайства або помилки.
Вiдповiдальнiсть аудитора
Нашою вiдповiдальнiстю є висловлення думки щодо цiєї фiнансової звiтностi на основi результатiв проведеного нами аудиту. Ми провели аудит вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв аудиту. Цi стандарти вимагають вiд нас дотримання вiдповiдних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненостi, що фiнансова звiтнiсть не мiстить суттєвих викривлень.
Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказiв щодо сум i розкриттiв у фiнансовiй звiтностi. Вибiр процедур залежить вiд судження аудитора, включаючи оцiнку ризикiв суттєвих викривлень фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства або помилки. Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, що стосуються складання та достовiрного подання суб'єктом господарювання фiнансової звiтностi, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб'єкта господарювання. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаних облiкових полiтик, прийнятнiсть облiкових оцiнок, виконаних управлiнським персоналом, та оцiнку загального подання фiнансової звiтностi.
Ми вважаємо, що отримали достатнi та прийнятнi аудиторськi докази для висловлення нашої думки.
Висловлення думки
Ми висловлюємо умовно-позитивну думку вiдповiдно дiйсного фiнансового стану та результатiв дiяльностi рiчнiй фiнансовiй звiтностi складенiй емiтентом.
На нашу думку, фiнансовi звiти справедливо й достовiрно вiдображають в усiх суттєвих аспектах фiнансовий стан Приватного акцiонерного товариства "ЛЕКХIМ-ХАРКIВ" станом на 31 грудня 2011р., також результати його фiнансової дiяльностi та рух грошових коштiв за 2011р., згiдно з нацiональними стандартами бухгалтерського облiку i вiдповiдають вимогам закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.1999р. No.996-XIV.

Директор Аудиторської
Фiрми "Сервiс-Аудит" Красiльнiков К.Р.
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання В цiлому за звiтний рiк обсяги реалiзацiї продукцiї i послуг склали 72167 тис.грн., що в порiвняння з минулим роком складає темпи зросту 135,8 %. Для повного використання обладнання i збiльшення обсягiв доходiв АТ "Лекхiм-Харкiв" надає виробничi послуги iншим пiдприємствам, об`єм яких, в загальному обсязi реалiзацiї склав 5242 тис.грн., що в порiвняння з минулим роком складає темпи зросту 172,6 %. Забезпечена рентабельнiсть виробництва. Пiдприємство випускає багато життєво-необхiдних препаратiв, якi замiнюють по своїм фармакологiчнiм дiям iмпортнi аналоги, однак є значно дешевшими i вiдповiдають європейським стандартам якостi. До номенклатури продукцiї, що виробляє пiдприємство входить такi форми лiкарських засобiв: виробництво супозиторiїв з номенклатурою тридцяти шести найменувань. В минулому роцi виробництво супозиторiїв склало 19 млн.грн., що на 32,0 % бiльше,нiж у позаминулому роцi. В останнiй час дiюча лiнiя для виробництва супоиiторiїв, була модернiзована завдяки впровадженню сучасного реактора i картонажного автомату. В асортиментi супозиторiїв є такi брендовi препарати як "Простатилен", "Простатилен-цинк", якi використовуються у лiкуваннi такої хвороби як простатит. Цi препарати користується великим попитом, як на українському ринку, так i на ринках СНД. Для освоєння нових форм лiкарських засобiв на пiдприємствi було введено в експлуатацiю цех з виробництва лiкарських препаратiв у формi таблеток. В 2007 роцi почато виробництво лiкарських препаратiв iн`єкцiйних розчинiв. За перiод дiї лiнiї асортимент препаратi цеху стерильних лiкарських засобiв досяг 18 найменувань з об`ємом випуску у 2011 роцi на 19 млн.грн., що на 63,9 % бiльше нiж у 2010 роцi. Пiдприємство постiйно шукає новi ринки збуту продукцiї як в Українi так i за її межами. Сорок чотири найменування лiкарських засобiв, що вироблює АТ "Лекхiм-Харкiв", зареєстровано за кордоном України, продукцiя пiдприємства iмпортується до Росiї, Казахстану, Узбекистану, Таджикистану та Бiлорусi.
Товариство проводить подальшi мiри по розширенню виробництва продукцiї. У даний час за рахунок власних коштiв i кредиту комерцiйного банку реалiзуються заходи по розширенню виробничих площ цеху стерильних лiкарських засобiв i впровадженню нового сучасного обладнання для другої лiнiї наповнення ампул, проводяться роботу з реконструкцiї складу.

дIн
дIн
дIн
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування Придбання активiв в значнiй мiрi вiдбувалося в рамках iнвестицiйного проекту "Виробництво лiкарських засобiв". Для цього, в цiлях збiльшення обсягiв виробництва, поширення дiючої номенклатури продукцiї i подальшого освоєння нових форм лiкарських засобiв пiдприємство отримало кредит комерцiйного банку, який було направлено на реконструкцiю примiщення i придбання обладнання для вiдкриття цеху стерильних лiкарських засобiв. В названому цеху було встановлено лiнiю iз шприцевого наповнення ампул та iнше вдосконалене технологiчне обладнання, що дало можливiсть випуску 30 млн. ампул на рiк. Одночасно почато випуск порошкiв для iн`єкцiй. Вiдчуження активiв за останнi п`ять рокiв не вiдбувалося. В 2011 роцi було оформлено кредит у ПАТ "МЕГАБАНК" у сумi 1750 тис.євро для проведення робiт зi збiльшення потужностей цеху iн'єкцiйних що забезпечить збiльшення випуску продукцiї.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Все рухоме i нерухоме майно, яке враховується на балансi акцiонерного товариства, знаходиться за його юридичною адресою i перебуває у його повнiй власностi. Станом на 31 грудня 2011 року вартiсть основних засобiв складає: по первиннiй власностi - 54079 тис.грн.грн., по балансовiй вартостi - 36975 тис.грн.
(тис.грн.)
Показники Первiсна вартiсть Балансова вартiсть
Будiвлi i споруди 30219 24980
Машини i обладнання 21842 11935
Iншi основнi фонди 2018 60
Усього: 54079 36975
Усi основнi засоби, у тому числi нерухоме майно розташованi на земельнiй дiлянцi, за юридичною адресою пiдприємства, яка згiдно з рiшенням Харкiвської мiської знаходиться у користуваннi Товариства. Орендованих основних засобiв пiдприємство не має. Для здiйснення своєї дiяльностi пiдприємство має всi необхiднi дозволи у сферi екологiчної безпеки та охорони працi, серед яких: Дозвiл Державного департаменту з нагляду за охороною працi на початок роботи, Дозвiл Держгiрпромнагляду на початок експлуатацiї устаткування пiдвищеної небезпеки, Дозвiл Державного управлiння охорони навколишнього природного середовища в Харкiвськiй областi на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повiтря стацiонарними джерелами, Дозвiл на розмiщення вiдходiв в минулому i поточному роках., Дозвiл ДКП "Харкiвкомуночиствод" на скид (вивiз) стiчних вод в систему каналiзацiї; Висновок державної санiтарно-епiдемiологiчної експертизи, що дозволяє виробництво фармацевтичних препаратiв i матерiалiв.
АТ "Лекхiм-Харкiв" в процесi своєї дiяльностi не здiйснює негативного впливу на будь-якi територiї, що пiдлягають охоронi мiжнародного та нацiонального законодавства. Дiяльнiсть пiдприємства повнiстю вiдповiдає нормам нацiонального законодавства про працю та конвенцiям МОТ з дитячої працi, примусової працi й дискримiнацiї. Дiяльнiсть пiдприємства не пов'язана з будь-яким суттєвим ризиком для здоров'я та безпеки робiтникiв та населення. Санiтарно - захисна зона (СЗЗ) пiдприємства складає 50 метрiв. Найближчi житловi будинки до зони не входять. В процесi дiяльностi не використовується обладнання, яке б являлось джерелом шуму або неприємного запаху.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Головними ризиками АТ "Лекхiм-Харкiв", як фармацевтичного пiдприємства є:
- по-перше iнвестицiйнi ризики, пов`язанi з високою вартiстю Проектiв розвитку виробництва лiкарських засобiв;
- по-друге є ризики по причинi високої вартостi витрат по реєстрацiї, перереєстрацiї лiкарських засобiв i управлiнням якiстю на усiх стадiях виробничого процесу;
- по трете ризики виникають при розширеннi виробництва через нестачу власних коштiв i зв`язку з цим залученням позикових коштiв;
- по четверте великий вплив на ступiнь ризику надає пiдвищення собiвартостi продукцiї iз-за зросту вартостi сировини i енергетичних ресурсiв;
- по п`яте на ступiнь ризику оказує вплив надходження на український ринок iмпортних препаратiв
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства Сплачено штрафи, пенi, неустойки: 38657,29 грн.
- сплачено пенi 346,43 грн.
- штраф за перевищення ДВП (очиствод) 2023,22 грн.
- штраф санкцiї податкових органiв 35987,64 грн.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Пiдприємством обрана полiтика, щодо фiнансування дiяльностi капiтальних витрат за рахунок власних i позикових джерел. Можливi шляхи покращення лiквiдностi за оцiнками фахiвцiв емiтента досягаються по-перше за рахунок збiльшення обсягiв виробництва i реалiзацiї продукцiї, по-друге за рахунок розширення виробничих потужностей, удосконалення технологiчних процесiв, створення надiйної системи менеджменту якостi. В цеху iн`єкцiйних лiкарських засобiв планується за рахунок власних и позикових коштiв встановлення другої лiнiї iз шприцевого наповнення ампул та застосування iншого вдосконаленого технологiчного обладнання, що дасть можливiсть збiльшення випуску лiкарських засобiв в ампулах.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів Усi господарчi договори у 2011 року виконанi.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) 2012 рiк заплановано проведення робiт з встановленню в цеху iн`єкцiйних лiкарських засобiв другої лiнiї iз шприцевого наповнення ампул та застосування iншого вдосконаленого технологiчного обладнання, що дасть можливiсть збiльшення випуску лiкарських засобiв в ампулах. Також в 2012 роцi планується провести роботи з розширення складу готових лiкарських засобiв, з застосування вдосконаленого складського обладнання i передових логiстичних технологiй.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок 2011 роцi проводились подальшi мiри щодо застосування нової продукцiї i нових технологiй. Так за звiтний рiк iнновацiйнi витрати склали 2250 тис.грн., у тому числi на розробку нормативно- аналiтичною документацiї 727 тис.грн, на придбання машин та обладнання 1523 тис.грн.. Обсяг реалiзованої iнновацiйний продукцiї склав 10496 тис.грн. Впроваджено в виробництво три нових препарати, освоєно один новий препарат.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається Судовi справи вiдсутнi.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі На основi впровадження нової технiки, вдосконалення технологiї виробництва забезпечується продуктивна зайнятiсть працiвникiв пiдприємства. В 2011 роцi чисельнiсть працiвникiв Товариства досягла 250 осiб, тобто пiдприємство перейшло у розряд великих пiдприємств. Штат спiвробiтникiв на 65 % є жiночим, багато робiтникiв складає молодь. АТ "Лекхiм-Харкiв" постiйно приймає участь в унiверситетських ярмарках вакансiй, набираючи молодих, амбiтних i талановитих спiвробiтникiв та проводить для них уже своє внутрiшнє навчання та тренiнги. Товариство не має заборгованостi по виплатам з заробiтної плати та соцiальним фондам.